buffer right
buffer right
ברוך הבא, אורח
שם משתמש: סיסמא: זכור אותי
  • עמוד:
  • 1

דיון: אודה על דעתך בסוגייה שלהלן

אודה על דעתך בסוגייה שלהלן לפני 2 שבועות 6 ימים #12191

דר' דבי שלום רב,

סבי בן 91, מאובחן מזה כ-7 כחולה אלצהיימר.
ע"ב יומי מקבל אביקסה, אסנטה, מיקרופירין 100, ציפרלקס, קרדילוק 1.25, ואלסרטן 80, לוריבן במהלך היום ובונדורמין לפני השינה. לאחרונה, לאור הדרדרות במצבו והתגברות הזיות ופרנויות עד כדי הפרעה רבה לשנת הלילה, ניסיתי לתת לו ויטמין B6 100 מ"ג פעם ביום בבוקר, בשתקווה שהדבר יועיל איכשהו שכן אנו אובדי עצות.
בלילה הראשון לאחר נטילת הB6 הוא ישן יחסית בסדר יחסית, אפילו טוב יותר מבדר"כ, אך לאחר מכן המצב הורע - והפסקתי את מתן הויטמין (סה"כ של 4 ימים שנטל).

בלא ידיעתי, לאחר שהפסקתי את מתן הויטמין, דודתי, שלא ידעה על מתן הויטמין, יזמה שיחה לגריאטר וזה נתן לו טראזודיל ללילה, יחד עם הבונדורמין. 3 הלילות הראשונים היו סבירים מאד - עדיין איני יודע אם בשל הפסקת הויטמין או תוספת הטראזודיל (הפסקת הויטמין והתחלת הטראזודיל קרו באותו זמן).

לדאבוני, כעת, כשהוא ממשיך לנטול את הטראזודיל ללילה, המצב שוב נהיה בלתי נסבל. הוא שוב מדבר כל הלילה ללא הרף, לעתים לא ישן כלל, גם סבתי המנסה לישון לידו לא מצליחה לישון שכן הוא מדבר, משתין, מסתובב, מתפשט וכולי לאורך הלילה. חוסר השינה מדרדר אותו כ"כ מהר.

התקיים בי איזשהו חשש שמא מתן הויטמין היה טעות, בשל הציפרלקס שהוא נותן. מאחר ש-B6 הינו פרקורסור מרכזי של סרוטונין, תהיתי האם אפשר שנגרם אצלו עודף זמני בסרוטונין בזמן נטילת הויטמין שהביא לחוסר השקט בלילה?
מצד שני, הוא כבר לא נוטל את הויטמין במשך שבוע, ולמעט הלילות הראשונים ללא-הויטמין-אך-עם-הטראזודיל, מצבו שוב הורע מאד. לציין שמצבו במהלך יום שקדמה לו שנת לילה עובר עשרות מונים טוב יותר מיום בו הוא לא ישן.

כעת, יש בי איזשהו חשש שכפל נוגדי הדיכאון/חרדה הללו (ציפרלקס+טרזודיל) יוצרים במוחו עודף סרוטונין - וזה מביא לחוסר השקט (מעבר למצבו האובייקטיבי).
האם יש בכך ממש? האם ייתכן שבמתן הויטמין B6 יצרתי מצג שוא זמני של הדרדרות? האם אפשר שהמסקנה שיש צורך בטראזודיל הינה מוטעית? האם ייתכן ממש בחשש לתסמונת עודף-סרוטונין?

אודה על כל עצה בעניין.

תודה רבה
ליאור
עריכה אחרונה: לפני 2 שבועות 6 ימים  ע''י ליאור.
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

אודה על דעתך בסוגייה שלהלן לפני 2 שבועות 5 ימים #12194

שלום
לא סביר שהמתן הזמני של ה- 6B גרם לבעיה. סביר שעיקר הפרעת ההתנהגות היא הדמנציה. לגבי התרופות כדאי להתייעץ עם גריאטר.
בברכה
ד"ר רון דבי
נוירולוג
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.
  • עמוד:
  • 1
זמן יצירת העמוד: 0.251 שניות
לפרטים נוספים או לשאלות הנכם מוזמנים להיכנס לפורום נוירולוגיה

ייעוץ ע"י ד"ר רון דבי מזכה בהחזר כספי ע"י הביטוחים המשלימים של כל קופות החולים (כללית מושלם, מאוחדת עדיף ושיא, לאומית זהב) וביטוחי בריאות פרטיים.
(בהתאם לתקנון הגופים המבטחים)
מנהל ועורך רפואי- ד"ר רון דבי, מומחה לנוירולוגיה ולמחלות עצבים ושרירים
  מרפאת מומחים Top Medical רח' מדינת היהודים 89 הרצליה טל:09-9509697, פקס: 0732599099

כל הזכויות שמורות לד"ר רון דבי נוירולוג, מומחה לנוירולוגיה